نرم افزار متلب + آموزش کار با Matlab
آشنایی با نرم افزار متلب
نرم افزار متلب یک محیط منحصر به فرد و استثنایی برای مدل سازی و شبیه سازی می باشد. مدلسازی و شبیه سازی، کاربر را بدون هزینه ساخت پایلوت و نمونه سازی، به مرحله تحلیل و آنالیز می رساند. هرآنچه که توسط ریاضیات در طبیعت و مهندسی قابل مدلسازی باشد، توسط امکانات نرم افزار به شبیهسازی خواهد رسید. نرم افزار متلب هم به صورت پذیرش کد نویسی و هم در محیط شبیه سازی بلوکی قابلیت بهره برداری دارد. اگر شما هم به آموزش نرم افزار متلب علاقه دارید میتوانید آموزش های مهارت مهندسی را تهیه نمایید.
محیط برنامه نویسی mfile نرم افزار، با تعداد زیادی تابع و کتابخانه این قابلیت را در اختیار کاربر قرار می دهد که به صورت object oriented نسبت به کدزنی اقدام نماید. برنامه نویسی در نرم افزار متلب بی شباهت به کد زنی در محیط های برنامه نویسی دیگر مانند C، پاسکال و … نیست؛ با این تفاوت که توسط تعداد بیشمار کاربران متلب در سراسر جهان، لحظه به لحظه تعداد زیادی تابع و کتابخانه ی تازه و جدید با پسوند .m خلق شده و به اشتراک گذاشته می شود.
ویژگی نرم افزار Matlab
نرم افزار متلب ترمینولوژی و واژه گزینی مخصوص به خود، در کدزنی و برنامه نویسی را دارد و این ترمینولوژی، آن را منحصر به فرد نموده است. جدا از اینکه برنامه نویسی در محیط ام فایل به خودی خود قابل اجرا و نتایج ناشی از آن قابل تحلیل و بهره برداری است، برنامه ی نگاشته شده به عنوان یک بلوک می تواند در محیط سیمولینک نیز مورد استفاده واقع شود.
سیمولینک مدلسازی و شبیه سازی به صورت بلوکی را قابل انجام کرده است. به عبارت دیگر، کاربر با انتخاب تعداد زیاد و متنوعی بلوک های از پیش تعریف شده و تنظیم المان ها و پارامترهای آن و اتصال مسیرهای سیگنالی به یکدیگر، حتی تدوین و نگارش بلوکهای جدید، میتواند یک محیط شبیه بازی به صورت پیوسته یا گسسته زمان را در اختیار داشته باشد و همان گونه که ذکر شد، می تواند از یک ام فایل به عنوان خوراک ورودی یک بلوک در سیمولینک استفاده نماید.
ویژگی های منحصر به فرد نرم افزار متلب سبب گردیده تعداد زیادی جعبه ابزار برای کاربردهای مختلف مهندسی به صورت پیش فرض وجود داشته باشد. حوزههایی نظیر مهندسی هوافضا، صنایع خودرو، تاسیسات نفتی، هوش مصنوعی، فرایندهای بیولوژیک، پروژه های مالی و … تماماً در جعبه ابزار نرم افزار وجود داشته و روز به روز توسعه یافته و تکمیل می شوند. این یکی از مهمترین دلایل محبوبیت برنامه نویسی متلب است.
چه چیزی نرم افزار متلب را منحصر به فرد می کند؟
جامعیت نرم افزار متلب در پوشش تمام حوزه های مهندسی، ویژگی منحصر به فرد آن و وجه تمایز آن با نرم افزارهای دیگر شبیه سازی و مدل سازی مانند اتوکد یا flow 3d می باشد. نرم افزارهای ذکر شده، به صورت تخصصی و متمرکز بر حوزه خاصی از مهندسی است؛ اما نرم افزار هر آنچه را که از مهندسی برق، مکانیک، عمران سازه، یا مواد یا شیمی یا فرایندهای مالی و یا بیولوژی توسط ریاضیات قابل مهندسی و قابل شبیه سازی باشد را پوشش داده و نتیجه ی تحلیل مبتنی بر شبیه سازی را به کاربر ارائه می دهد. این موضوع متلب را شگفت انگیز و منحصر به فرد نموده است.
شبیه سازی های متلب درون کامپیوتر یا سرور باقی نمی ماند؛ بلکه با استفاده از کارتهای ورودی-خروجی، سیگنالهای الکتریکی از بیرون و محیط خارج به نرم افزار متلب وارد شده و پس از پردازش، به سیگنال های خروجی نگاشته می شود. این موضوع سبب گردیده در مواردی مانند پردازش تصویر، متلب در مواردی به صورت مستقیم به عنوان زیرساخت اجرایی پروژه مورد استفاده واقع گردد.
قابلیت های دیگر Matlab
یکی دیگر از نکات قابل ذکر نرم افزار متلب محیط راهنما یا help این نرم افزار می باشد. راهنمای متلب هر کاربر و آموزش گیرنده را از جزوات و اساتید مستقل و بینیاز کرده و یک فرد کاربر جدید، کافی است گام به گام راهنمای نرم افزار متلب را بخواند و یافته های خود را در یک مسئله تجربه کند؛ به عبارتی بهترین روش برای یادگیری، یادگیری به روش حل مسئله می باشد.
نرم افزار متلب اولین ورژن خود را در سال ۱۹۸۴ و آخرین آن را که همانا ورژن ۹.۹ دهم است در سال ۲۰۲۰ ریلیز نموده است و خروجی بسیاری از محیط های برنامه نویسی مانند .net، java، C، Fortran و غیره را به صورت مستقیم پذیرفته و دریافت می کند. نام متلب، تلفیق کلمه mat به علاوه کلمه lab بوده که مراد، لابراتوار ماتریس می باشد که عده ای به اشتباه با mathlab به عنوان لابراتوار ریاضیات اشتباه می گیرند؛ این در حالی است که تولید کننده، لابراتوار ماتریکس را مد نظر داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید