رفع ارور در متلب؛ خطاهای مهم و نکات کاربردی
رفع ارور در متلب یک مهارت بسیار کاربردی و باارزش است که می تواند تأثیر به سزایی در افزایش سرعت حل مسئله داشته باشد. و یا اگر در مرحله نوشتن پایان نامه و آموزش مقاله نویسی باشید تاخیر در رفع ارور های متلب ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد. در ادامه این مقاله با مهارت مهندسی همراه باشید تا با برخی از ارورها یا خطاهای متلب آشنا شده و روش رفع آن ها را بیاموزید.
رفع ارور در متلب برای تازه کاران
اگر یک برنامه نویس تازه کار هستید و تجربه زیادی در برنامه نویسی ندارید و حین نوشتن یک برنامه با خطاهایی رو به رو شده اید، نگران نشوید. نرم افزارهای برنامه نویسی نوین نظیر نرم افزار متلب خصوصاً ورژن های جدید این نرم افزارها، به گونه ای عمل می کنند که هنگام بروز خطا، برنامه نویس با کلیک بر روی علامت هشدار نارنجی رنگ یا قرمز رنگ خطا، می تواند متوجه نوع خطا و خطی از برنامه که خطا در آن بروز کرده است، بشود.
اگر با خواندن توضیح کوتاهی که در سند کاری متلب، راجع به نوع خطا ارائه می شود، متوجه نوع خطا و نحوه رفع آن نشدید، می توانید عبارت عنوان شده در خط توضیح را در موتورهای جست و جو نظیر گوگل، کپی کرده و با جست و جوی مطالب پیشنهادی به دنبال راه حل مناسب بگردید. پس اولین راه برای رفع ارورهایی که روش برطرف آن ها را نمی دانیم، جست و جو در اینترنت است. این کار راحت ترین کار، خصوصاً برای افرادی است که تجربه کافی در زمینه رفع ارور در متلب ندارند.
نمونه هایی از ارورهای متلب و رفع ارور در متلب
به طور کلی در متلب چند نوع خطا ممکن است روی دهد. خطاهای رسم الخطی یا نوشتاری، خطاهای منطقی نظیر خطاهای مربوط به ابعاد ماتریس ها و خطاهای زمان اجرا نظیر خطاهای مربوط به مسیرهای جداگانه در ذخیره فایل های مورد نیاز در اجرای برنامه.
Error ها و خطاهای رسم الخطی در متلب
خطاهای رسم الخطی یا نوشتاری، اشتباهاتی نظیر قرارگیری نادرست پرانتزها یا براکت ها، اشکالات نگارشی و املایی در نوشتن نام دستورات متلب و المان های مربوط به آن ها و … را شامل می شوند که رنگ این خطاها با رنگ قرمز در نوار خطاها در ستون مقابل خطوط برنامه ها در سند کاری متلب مشخص می شود.
برای رفع ارور در متلب در هنگام بروز چنین خطاهایی، می بایست به تمامی علائم و اصول نگارشی در کدهای نوشته شده توجه کنیم. گاهی آنقدر چشممان به کدهای نوشته شده عادت می کند که تشخیص اشتباهات نگارشی در یک برنامه ای که دربرگیرنده خطوط بسیار زیادی است، برایمان دشوار و وقت گیر می شود. در چنین مواقعی بد نیست اگر از شخص دیگری بخواهیم اصول نگارشی برنامه مان را چک کند.
خطاهای منطقی یا خطاهای مربوط به ابعاد ماتریس ها و عملیات جبری
دسته دوم خطاها همانطور که گفته شد به توجه نکردن به ابعاد ماتریس ها برمی گردد. اگر به نام نرم افزار MATLAB دقت کنید، متوجه خواهید شد که این نام مخفف عبارت MATrix LABoratory یعنی آزمایشگاه ماتریسی است. در واقع این زبان برنامه نویسی تمامی محاسبات را بر بستر ماتریس ها انجام می دهد.
در این نرم افزار، یک عدد در حکم یک ماتریس یا درایه ای از آن در نظر گرفته می شود و از آنجایی که اعمال ریاضی قابل انجام بر روی ماتریس ها به ابعاد ماتریس ها وابسته است، چنانچه در این نرم افزار اعمال جبری بر روی ماتریس هایی انجام شود که از نظر ابعاد ارتباط صحیحی با یکدیگر ندارند، قطعاً نرم افزار ارور خواهد داد. ارور متلب در چنین مواقعی با عبارت Matrix dimensions must agree اعلام می شود. رفع ارور در متلب در موارد اینچنینی به شناخت نحوه انجام اعمال جبری بر روی ماتریس ها و قوانین حاکم بر آن ها متکی می باشد.
خطاهای زمان اجرای برنامه متلب
برای اجرای برخی از برنامه های متلب نیاز است که توابع یا فانکشن هایی که در کنار آن کدنویسی شده اند نیز اجرا شوند. اگر در حین اجرای برنامه، متلب به خط مربوط به اجرای فانکشن برسد و فانکشن در فولدر یا مسیری که برنامه در حال اجرا است ذخیره و موجود نباشد، برنامه با ارور مواجه می شود. برای رفع ارور در متلب در این حالت، لازم است حتماً تمامی برنامه ها و فانکشن های مرتبط در یک فولدر و مسیر ذخیره شوند تا در مواقع نیاز متلب به راحتی آن ها را وارد جریان اجرای برنامه و حل مسئله نماید.
همچنین شما میتوانید با شرکت در دوره آموزش نرم افزار متلب جامع ترین مطالب لازم برای این موضوع رو فرا بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید