نمونه سوالات مصاحبه دکتری چیست؟
نمونه سوالات مصاحبه دکتری
در مقطع دکتری دو آزمون پیش روی متقاضیان قرار دارد. یکی آزمون کتبی که همان کنکور می باشد و مثل کنکور های مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار می شود. دیگری آزمون شفاهی و یا مصاحبه دکتری است. عموما داوطلبان دکتری نگرانی که دارند برای مصاحبه دکتری می باشد. زیرا کنکور کتبی را خیلی از داوطلبان به خوبی پشت سر می گذارند ولی ممکن است سال ها در مصاحبه دکتری شرکت کنند و رد شوند. به این منظور آگاهی از نمونه سوالات مصاحبه دکتری و آمادگی برای آن بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه این مقاله همراه با مهارت مهندسی باشید.
کلیاتی در رابطه با انتخاب دانشگاه ها
پس از اعلام نتایج اولیه کنکور دکتری، کارنامه ی آزمون داوطلبان که در سایت سنجش قرار می گیرد، حاوی اطلاعات مهمی از قبیل رتبه، تراز کل و مجاز شدن یا نشدن در آزمون مذکور است.
نکته ی حائز اهمیت در این زمینه این است که تراز کل در کارنامه ی آزمون شما مهم است و نه رتبه شما. دلیل اهمیت این موضوع مقایسه تراز خود با تراز دانشگا های مورد نظر است. عموما دانشگاه های سطح بالاتر ترازی در حدود 3000 تا 3500 را برای قبولی در نظر می گیرند (برای دوره روزانه). برای دوره های نوبت دوم و یا پردیس های خودگردان تراز کل در حدود 1600 تا 2000 را در نظر می گیرند. البته دانشگاه های سراسری و روزانه ای هم هستند که 1600 تا 2000 را قبول داشته باشند. بنابراین توضیحات هر چه تراز کل یا نمره کل شما بالاتر باشد، برای قبولی در مرحله دوم و دعوت به مصاحبه شانس بیش تری دارید. شما باید تمامی این موارد را برای ادامه که به نمونه سوالات مصاحبه دکتری خواهیم پرداخت، در نظر داشته باشید.
رعایت یکسری نکات برای قبولی در مصاحبه دکتری
تغییر گرایش یا تغییر رشته بی مورد ممنوع:
باید در نظر داشته باشید که داوران مصاحبه کننده با شما، برایشان حفظ یکپارچگی گرایش و رشته تحصیلی شما مهم است. اگر از شاخه ای به شاخه ی دیگر پریده باشید به احتمال زیاد نظر داوران منفی است. چند دلیل عمده وجود دارد.
اگر قصد شما از دامه تحصیل در مقطع دکتری، هیئت علمی شدن باشد، در فرآیند جذب هیئت علمی نیز یکپارچگی رشته تحصیلی شما مهم است.
در مصاحبه دکتری نیز تنها در شرایطی که دلایل منطقی و پشتوانه ی علمی خوبی (مقاله، کتاب و…) در گرایش تغییر یافته داشته باشید قابل قبول است. البته قابل ذکر است که اگر دو گرایش (گرایش قبلی و گرایش فعلی شما) خیلی به هم نزدیک باشد هم مانعی ندارد.
نمونه سوالات مصاحبه دکتری
در مصاحبه ی دکتری یکسری مدارکی را باید برای ارائه آماده داشته باشید. مقالات، مدرک اختراعات، کتب ها، جشنواره های علمی، مدرک زبان و… هم چنین در فرمولی که هر دانشگاهی ارائه می دهد باید موارد مربوط به هر مقاله، اختراع و… را در آن فرم پر کنید. در ادامه نمونه سوالات مصاحبه دکتری را با یکدیگر بررسی می کنیم.
سوالات:
توضیح یک بیوگرافی کامل از خود مثل محل زندگی، تحصیلات و… و سپس سوالاتی در مورد کار های پژوهشی که تا کنون انجام داده اید، پایان نامه، مقالات و…
سوال متداول دیگری که اکثرا پرسیده می شود این است که دانشگاه مورد نظر چندمین انتخابتان بوده است؟ برای هر دانشگاهی مهم است که جزو اولیت های شما بوده است یا خیر.
در برخی دانشگاه ها هیمن سوالات را ممکن است شما بخواهند به زبان انگلیسی توضیح دهید.
اگر مدرک زبان داشته باشید در دید داور ها حائز اهمیت است و یک ویژگی مثبت محسوب می شود.
توصیه هایی برای دانشجویان متقاضی دکتری
1- قبل از مصاحبه در سایت دانشگاه مربوطه وارد شوید و اساتید رشته و گرایش مورد نظر خود را پیدا کنید و زمینه های تحقیقاتیشون رو مطالعه کنید. این کار به شما دید می دهد که در هنگام مصاحبه با همان اساتید تخصص هر استاد را بدانید.
2- صحبت هایی که در مصاحبه می کنید خیلی مهم است و می توانید برایتان سرنوشت ساز باشد.
3- توصیه نامه از اساتید ارشد و یا کارشناسی خود باید داشته باشید. این اساتید باید در حتی الامکان در حیطه تحقیقاتی و گرایش خودتان باشند. نمرات شما از این اساتید باید نمرات بالایی بوده باشد.
4- برای اکثر اساتید مهم هست که شما در حین تحصیل دکتری شاغل نباشید پس این نکته را نیز در حین مصاحبه از یاد نبرید.
شما می توانید دوره آموزش مقاله نویسی را از طریق همین لینک مشاهده و تهیه نمایید. مهارت مهندسی همراه شما عزیزان در تمامی زمینه های علمی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید