فرمت بندی مقاله
مراحل مقاله نویسی
پیش از آنکه فرمت بندی مقاله را توضیح دهیم، یک آشنایی کلی با روند مقاله نویسی خواهیم داشت. در ادامه همراه مهارت مهندسی باشید. یکی از جنبه های مهم فرآیند علمی، گزارش نتایج جدید در مجلات علمی به منظور انتشار آن اطلاعات به جامعه بزرگتر دانشمندان است. ارائه نتایج شما به جامعه علمی در رشته مورد مطالعه خود اطلاعاتی را ارائه می دهد که به دیگران کمک می کند تا نتایج تجربی خود را تفسیر کنند. اکثر مجلات، مقالات را برای چاپ، تنها پس از بررسی داوران مجله ( گروه کوچکی از دانشمندانی که در همان زمینه کار می کنند) منتشر می کنند (معمولاً با کمی تجدید نظر).
فرمت بندی مقاله ارائه شده در اینجا یک قالب کلی است. مجلات علمی مختلف، و اغلب رشتههای خاص، از قالبها و/یا سبکهای نوشتاری مخصوص به خود استفاده میکنند. تسلط بر قالب ارائه شده در اینجا شما را قادر می سازد تا به راحتی با اکثر فرمت های مجله یا رشته خاص سازگار شوید. در حالی که این راهنما (مثل آن) ابزاری ضروری برای یادگیری سبک و قالب نگارش علمی است، به خودی خود کافی نیست تا شما را به یک نویسنده کارآمد تبدیل کند. این راهنما به شما یاد نمی دهد که چگونه به زبان انگلیسی بنویسید، یعنی یک کتاب گرامر نیست. شما بعنوان نویسنده، باید در این ساختار، نوشتن و اندیشیدن را تمرین کنید و با مشاهده مثال و ایده گیری از نوشته های دیگران بیاموزید. یادگیری تفاوت های ظریف این سبک و فرمت بندی مقاله با خواندن ادبیات مقالات علمی تقویت می شود – به نحوه نوشتن دانشمندان حرفه ای در مورد کار خود توجه کنید. با تمرین مکرر خواندن، نوشتن و نقد نوشته های دیگران، شاهد بهبود مهارت های نوشتاری علمی خود خواهید بود. پس همراه مهارت مهندسی باشید.
چرا فرمت بندی مقاله باید علمی باشد؟
قالب علمی ممکن است برای نویسنده علمی مبتدی گیج کننده به نظر برسد به دلیل ساختار سفت و سخت آن که بسیار متفاوت از نوشتن معمولی است. یکی از دلایل استفاده از این فرمت بندی مقاله این است که ابزاری برای انتقال مؤثر یافته های علمی به جامعه وسیع دانشمندان به شیوه ای یکسان است. دلیل دیگر، شاید مهم تر از اولی، این است که این قالب اجازه می دهد مقاله در چندین سطح مختلف خوانده شود. به عنوان مثال، بسیاری از مردم عناوین را مرور می کنند تا بدانند چه اطلاعاتی در مورد یک موضوع در دسترس است. دیگران ممکن است فقط عناوین و چکیده ها را بخوانند. کسانی که می خواهند عمیق تر شوند می توانند به جداول و شکل های موجود در نتایج و غیره نگاه کنند. نکته اصلی در اینجا این است که قالب علمی کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که در هر سطحی که یک شخص مقاله شما را می خواند (فرای سرفصل عنوان)، احتمالاً نتایج و نتیجه گیری های کلیدی را خواهد گرفت.
فرمت بندی مقاله
بیشتر مقالات علمی بسته به سبک و نوع مجله به بخشهای زیر تقسیم میشوند:
عنوان، نویسندگان، چکیده، مقدمه، روشها، نتایج، بحث، تقدیر و تشکر ها و مراجع و منابع. بخش ها در یک مقاله با توجه به سبک مجله به ترتیب زیر ظاهر می شوند و شما می توانید فرمت بندی یک مقاله را ببینید:
چیکار کردم؟ خلاصه
مشکل چیه؟ مقدمه
چگونه مشکل حل شد؟ مواد و روش ها
چه فهمیدم؟ نتایج
چه مفهومی داره؟ بحث
چه کسی به من کمک کرد؟ قدردانی (اختیاری)
به کار کی مراجعه کردم؟ مراجع و منابع
ضمیمه های اطلاعات اضافی (اختیاری)
کلام آخر
در مورد قالب و فرمت بندی مقاله غیر از این مواردی که ذکر شد، باید اضافه کرد که بر حسب هر مجله و ژورنالی می تواند متفاوت باشد. به عبارت دیگر هر مجله یک نوع فونت و سایز نوشتاری، نحوه قرارگیری اشکال و جداول، بالانویس یا پایین نویسی اشکال و جداول و… را برای نویسندگان خود در نظر می گیرد.
شما برای ارسال مقاله خود به هر مجله ای باید نوشته های خود را در قالب و ساختار نوشتاری آن مجله در آورید. سپس آن را برای مجله مورد نظر ارسال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید