روش تحلیل آماری
روش تحلیل آماری
تجزیه و تحلیل آماری چیست؟
روش تحلیل آماری فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها به منظور تشخیص الگوها و روند ها است. در واقع روشی برای حذف سوگیری از ارزیابی داده ها با استفاده از تحلیل عددی است. این تکنیک برای جمع آوری تفاسیر تحقیق، توسعه مدل های آماری و برنامه ریزی بررسی ها و مطالعات مفید است.
تجزیه و تحلیل آماری ابزاری علمی است که به جمع آوری و تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده ها برای شناسایی الگوها و روند های رایج برای تبدیل آن ها به اطلاعات معنی دار کمک می کند. به عبارت ساده تر، تجزیه و تحلیل آماری یک ابزار تجزیه و تحلیل داده است که به نتیجه گیری معنادار از داده های خام و بدون ساختار کمک می کند.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری تصمیمگیری را تسهیل میکند و به کسب وکارها و تحقیقات آکادمیک کمک میکند تا پیش بینی های آینده را بر اساس روند های گذشته انجام دهند. می توان روش تحلیل آماری را علم جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها برای شناسایی روند ها و الگو ها و ارائه آن ها تعریف کرد. تجزیه و تحلیل آماری شامل کار با اعداد است و توسط مشاغل و سایر موسسات و یا دانشگاه ها برای استفاده از داده ها برای استخراج اطلاعات معنی دار استفاده می شود. در ادامه ی مقاله با مهارت مهندسی همراه باشید:
انواع تجزیه و تحلیل آماری
در زیر 6 نوع روش تحلیل آماری ارائه شده است:
تحلیل توصیفی
تجزیه و تحلیل آماری توصیفی شامل جمع آوری، تفسیر، تجزیه و تحلیل و خلاصه کردن داده ها برای ارائه آن ها در قالب نمودار ها و جداول است. این کار به جای نتیجه گیری، به سادگی خواندن و درک داده های پیچیده را آسان می کند.
تحلیل استنباطی
تحلیل آماری استنباطی بر نتیجه گیری معنادار بر اساس داده های تحلیل شده تمرکز دارد. رابطه بین متغیر های مختلف را مطالعه می کند یا برای کل داده ها پیش بینی می کند.
تجزیه و تحلیل پیش بینی
روش تحلیل آماری پیش بینیکننده نوعی تحلیل آماری است که داده ها را برای استخراج روند های گذشته و پیش بینی رویداد های آینده بر اساس آن ها تجزیه و تحلیل میکند. برای انجام تجزیه و تحلیل آماری داده ها از الگوریتم های یادگیری ماشین، داده کاوی، مدل سازی داده و هوش مصنوعی استفاده می شود.
تجزیه و تحلیل تجویزی
تجزیه و تحلیل تجویزی تجزیه و تحلیل داده ها را انجام می دهد و بر اساس نتایج بهترین اقدام را تجویز می کند. این یک نوع تجزیه و تحلیل آماری است که به شما در تصمیم گیری آگاهانه کمک می کند.
تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی
تجزیه و تحلیل اکتشافی شبیه به تحلیل استنباطی است، اما تفاوت آن در این است که شامل بررسی ارتباط داده های ناشناخته است و روابط بالقوه درون داده ها را تحلیل می کند.
تحلیل علّی
تحلیل آماری علی بر تعیین رابطه علت و معلولی بین متغیر های مختلف در داده های خام متمرکز است. به عبارت ساده، علت وقوع یک اتفاق و تأثیر آن بر سایر متغیر ها را مشخص می کند. این روش می تواند توسط مشاغل برای تعیین دلیل شکست استفاده شود.
مزایای استفاده از روش تحلیل آماری
تجزیه و تحلیل آماری را می توان نعمتی برای بشر نامید و مزایای بسیاری هم برای افراد و هم برای سازمان ها دارد. در زیر برخی از دلایلی وجود دارد که چرا باید در تحلیل آماری سرمایه گذاری کنید:
این امر می تواند به شما کمک کند تا ارقام ماهانه، سالانه و… سود فروش و هزینه ها را تعیین کنید و تصمیم گیری خود را آسان تر می کند.
می تواند به شما در تصمیم گیری آگاهانه و صحیح کمک کند.
می تواند به شما کمک کند تا مشکل یا علت خرابی را شناسایی کرده و اصلاح کنید. به عنوان مثال، می تواند دلیل افزایش کل هزینه ها را شناسایی کند و به شما در کاهش هزینه های بیهوده کمک کند.
می تواند به شما در انجام تحلیل بازار و ایجاد یک استراتژی بازاریابی و فروش موثر کمک کند.
این به بهبود کارایی فرآیند های مختلف کمک می کند.
فرآیند تحلیل آماری
در زیر 5 مرحله برای انجام یک تجزیه و تحلیل آماری ارائه شده است که باید دنبال کنید:
مرحله 1: ماهیت داده هایی را که قرار است تجزیه و تحلیل کنید، شناسایی و توصیف کنید.
مرحله 2: مرحله بعدی ایجاد رابطه بین داده های تجزیه و تحلیل شده و جامعه نمونه ای است که داده ها به آن تعلق دارند.
مرحله 3: مرحله سوم ایجاد مدلی است که رابطه بین جامعه و داده ها را به وضوح ارائه و خلاصه می کند.
مرحله 4: ثابت کنید مدل معتبر است یا خیر.
مرحله 5: از تحلیل پیش بینی برای پیش بینی روند ها و رویداد های احتمالی آینده استفاده کنید.
روش تحلیل آماری
اگرچه روشهای مختلفی برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میشود، اما در زیر ۵ روش پرکاربرد و محبوب تحلیل آماری آورده شده است:
Mean یا میانگین:
میانگین یا متوسط یکی از رایج ترین روش های تحلیل آماری است. میانگین روند کلی داده ها را تعیین می کند و محاسبه آن بسیار ساده است. میانگین با جمع کردن اعداد موجود در مجموعه داده و سپس تقسیم آن بر تعداد داده ها محاسبه می شود. علیرغم سهولت محاسبه و مزایای آن، استفاده از میانگین به عنوان تنها شاخص آماری توصیه نمی شود زیرا می تواند منجر به تصمیم گیری نادرست شود.
انحراف معیار
انحراف معیار یکی دیگر از ابزارها یا روش های آماری بسیار پرکاربرد است. انحراف نقاط داده های مختلف از میانگین کل مجموعه داده را تجزیه و تحلیل می کند. تعیین می کند که چگونه داده های مجموعه داده در اطراف میانگین پخش می شوند. شما می توانید از آن برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا نتایج تحقیق قابل تعمیم است یا خیر استفاده کنید.
رگرسیون
رگرسیون یک ابزار آماری است که به تعیین رابطه علت و معلولی بین متغیر ها کمک می کند. رابطه بین یک متغیر وابسته و یک متغیر مستقل را تعیین می کند. معمولاً برای پیش بینی روند ها و رویداد های آینده استفاده می شود.
تست فرضیه (Hypothesis Testing)
از آزمون فرضیه می توان برای آزمون اعتبار یا درستی یک نتیجه گیری یا استدلال در برابر یک مجموعه داده استفاده کرد. فرضیه فرضی است که در ابتدای تحقیق مطرح شده است و بر اساس نتایج تحلیل می تواند درست یا نادرست باشد.
تعیین حجم نمونه (نمونه گیری داده)
تعیین حجم نمونه یا نمونهگیری داده، تکنیکی است که برای استخراج نمونه از کل جامعه، که نماینده جامعه است. این روش زمانی استفاده می شود که حجم جمعیت بسیار زیاد باشد. شما میتوانید از میان تکنیک های نمونهگیری داده های مختلف مانند نمونهگیری گلوله برفی، نمونهگیری آسان و نمونهگیری تصادفی انتخاب کنید.
نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری
همه نمی توانند محاسبات آماری بسیار پیچیده را با دقت انجام دهند و روش تحلیل آماری را به فرآیندی زمان بر و پر هزینه تبدیل کنند. نرم افزار های آماری به ابزار بسیار مهمی برای شرکت ها، دانشجویان و اساتید برای انجام تجزیه و تحلیل داده های خود تبدیل شده است. این نرم افزار از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای انجام محاسبات پیچیده، شناسایی روند ها و الگوها و ایجاد نمودار ها و جداول به طور دقیق در عرض چند دقیقه استفاده می کند.
مهارت مهندسی ارائه دهنده ی آموزش های مفید آکادمیک به شما عزیزان می باشد. شما می توانید دوره آموزش مقاله نویسی را از طریق همین لینک تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید