انواع پایان نامه
انواع پایان نامه
پایان نامه، سندی است که پشتوانه ای است که برای دریافت مدرک دانشگاهی یا مدرک حرفه ای ارائه می شود و تحقیقات و یافته های نویسنده را ارائه می دهد. معمولا، کلمه “پایان نامه” برای بخشی از دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد استفاده می شود، در حالی که “رساله” یا “تز” معمولاً برای دوره دکترا به کار می رود. در واقع انواع پایان نامه را شاید بتوان به همین صورت پایان نامه و رساله تعریف کرد.
پیچیدگی یا کیفیت مورد نیاز تحقیق انواع پایان نامه می تواند بسته به کشور، دانشگاه یا … متفاوت باشد. بنابراین حداقل زمان مورد نیاز برای تکمیل پایان نامه و مطالعه ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد.
ریشه لغوی کلمه تز و پایان نامه
در ادامه بحث انواع پایان نامه خالی از لطف نیست که با ریشه لغوی این واژه ها آشنا شویم. اصطلاح “تز” از کلمه یونانی θέσις به معنای “چیزی مطرح شده” گرفته شده است و به یک گزاره فکری اشاره دارد. “پایان نامه” از کلمه لاتین dissertātiō به معنای “بحث” گرفته شده است. ارسطو اولین فیلسوفی بود که اصطلاح تز را تعریف کرد.
«تز» در واقع فرضی است از یک فیلسوف برجسته که با عقاید عمومی در تعارض است…
بنابراین، برای ارسطو، یک تز فرضی است که در تضاد با عقاید عمومی یا بیان مخالفت با سایر فیلسوفان بیان می شود. فرض، عبارت یا نظری است که بسته به شواهد ارائه شده ممکن است درست باشد یا نباشد. بنابراین هدف پایان نامه بیان دلایل مخالفت نویسنده با سایر فیلسوفان یا یک نظر کلی است.
ساختار و سبک پایان نامه
ساختار
یک پایان نامه ممکن است با یا بدون مقالات ضمیمه تنظیم شود (مقالات مستخرج از پایان نامه که توسط دانشجو و اساتید تنظیم می شود)، اگرچه بسیاری از برنامه های تحصیلات تکمیلی برای دانشجویان طرح اجباری را برای ارائه یک یا مجموعه ای از مقالات را در نظر می گیرد. یک پایان نامه معمولی دارای صفحه عنوان، چکیده، فهرست مطالب است که شامل فصول مختلف مانند مقدمه، بررسی ادبیات، روش شناسی، نتایج، بحث و منابع یا همان بخش مراجع است. این موارد در ساختار خود مطابق با زمینه های مختلف تحصیلی (هنر، علوم انسانی، علوم اجتماعی، فناوری، مهندسی، علوم و غیره) و با در نظر گرفتن تفاوت های بین هر یک از علوم، متفاوت هستند. پایان نامه ها معمولاً در مورد یک پروژه تحقیقاتی یا مطالعه یا تجزیه و تحلیل گسترده راجع به یک موضوع می باشند. ساختار انواع پایان نامه به طور کلی: هدف، مروری بر ادبیات تحقیق قبلی که بر موضوع مطالعه تأثیر می گذارد، که روش های مورد استفاده و یافته های پروژه را توضیح می دهد. اکثر دانشگاه های جهان از فرمت چند فصلی استفاده می کنند:
الف) مقدمه: موضوع تحقیق، روش شناسی و اهمیت آن را معرفی می کند.
ب) مرور ادبیات: مرور ادبیات مربوطه و نشان دادن این که چگونه این موضوع، به موضوع تحقیق کمک کرده است.
ج) فصل روش شناسی: توضیح می دهد که چگونه تحقیق انجام شده است و چرا این روش تحقیق، جمع آوری داده، تجزیه و تحلیل داده های مورد استفاده انتخاب و انجام شده است.
د) فصل یافته ها: تشریح یافته های خود تحقیق
ه) فصل تجزیه و تحلیل و بحث: تجزیه و تحلیل یافته ها و بحث در مورد آن ها در چارچوب مرور ادبیات (این فصل اغلب به دو بخش تجزیه و تحلیل و بحث تقسیم می شود).
و) نتیجه گیری: که نشان دهنده قضاوت یا تصمیمی است که توسط پایان نامه حاصل شده است.
سبک
تمامی دانشگاه ها اغلب سبک خاص خود را تعریف می کنند که دانشجویان باید هنگام تهیه پایان نامه از آن و از فرمت آن پیروی کنند.
مهارت مهندسی راهنمای شما در در تمامی مراحل پژوهشی است. شما می توانید به راحتی تمامی مطالب کاربردی که در زمینه های پژوهشی توسط متخصصان ما تهیه و تنظیم شده است را مطالعه کنید. علاوه بر این موارد، آموزش های رایگان بسیاری در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. دوره آموزش مقاله نویسی مهارت مهندسی را نیز می توانید از طریق همین لینک تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید