استخراج مقاله از پایان نامه + راه های گرفتن نمره مقاله در پایان نامه
برای تهیه پکیج آموزش مقاله نویسی ISI از صفر تا صد روی لینک کلیک کنید.
نحوه ی استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه، هدف نهایی محقق یا دانشجو در مسیر پژوهش می باشد. عده ی کمی از محققین و آن هم عمدتا در مسیر تحقیق خود، مجال و حوصله و زمان کافی برای مطالعه ی پایان نامه ی محقق دیگر را دارند و پایان نامه ها، عمدتاً در کتابخانه ها یا مراکز اسناد بایگانی می شوند. نمونه های معدودی وجود دارد که موضوع تحقیق محقق جدید به میزانی تطابق با موضوع پژوهش محقق دیگر دارد، که مراجعه و مطالعه ی پایان نامه ی تدوین شده ضروری و مفید می گردد.
اما ارجاع به مقاله ی مبتنی بر پایان نامه، امری رایج است و تحقیق جدید، هم در مروز سوابق، هم در مدلسازی یا روش شناسی یا روش تحقیق و … به مقالات قبلی با موضوعات دارای تطابق نسبی ارجاع می نمایند. پس محققین باید روش استخراج مقاله از پایان نامه ی خود را بدانند تا احتمال ارجاع به نتایج و یافته های پژوهش شان افزایش یابد. پس در این مقاله همراه مهارت مهندسی باشید.
شروع استخراج مقاله از پایان نامه
برای شروع باید بدانید پایان نامه و مقاله ی استخراج شده از آن، در نخستین گام از بعد حجم مطالب بسیار متفاوت هستند. بسیاری از ژورنال ها و کنفرانس ها، برای تعداد صفحات مقاله با فونت مشخص، محدودیت می گذارند و اگر این محدودیت را صراحتا اعلام نکنند، عرفا آن را در داوری و ارزیابی لحاظ خواهند نمود.
موضوع دیگر بخش ها و سرفصل ها در پایان نامه و مقاله است. برای استخراج مقاله از پایان نامه ، لزوما همان بخش بندی و فهرست پایان نامه مناسب نیست. پس ضمن خلاصه سازی مطالب، درج برخی زیرفصل ها با عناوین یکسان پایان نامه صحیح نخواهد بود.
نکات مهم در استخراج مقاله از پایان نامه
چند موضوعه بودن را در پایان نامه می توان پذیرفت؛ اما برای استخراج مقاله از پایان نامه ، روی یک موضوع کلیدی تمرکز داشته باشید. این بدین معنا است که حتی عنوان مقاله با عنوان پایان نامه لزوما یکسان نیست؛ بلکه بخشی از عنوان پایان نامه ممکن است برای نام گذاری مقاله مناسب باشد. به همین ترتیب برای استخراج مقاله از پایان نامه ، درج کلمات کلیدی و چکیده ی پایان نامه نیز به صورت یکسان مجاز نیست و صرفا مطالب مرتبط با تک موضوع انتخاب شده در مقاله منتقل گردد.
در بخش معرفی، خلاصه سازی قابل توجهی مد نظر قرار گیرد؛ چرا که مطالعه کننده ی مقاله ی شما، احتمالا کمابیش با موضوع آشناست و نیازی به توضیح واضحات در مقدمه ی مقاله نیست. مقدمه ی مقاله در حد چکیده ی پایان نامه می تواند مبسوط باشد.
در مرور سوابق مقاله نیازی نیست به تمام مراجعی که در پایان نامه استناد و استفاده کرده اید، اشاره نمایید. حتی نیازی نیست به تمام منابع مرتبط با موضوع مقاله مندرج در منابع پایان نامه ارجاع دهید. بلکه این استناد نیز انتخابی است و برترین و موثرترین منابع مورد اشاره واقع می شوند. بخش روش تحقیق، سرفصل مهم و مجزایی در پایان نامه است؛ اما هنگام استخراج مقاله از پایان نامه ، عموما در زیرفصل یکی از پخش ها درج می شود.
نکاتی در خصوص آماده سازی مقاله
از درج عناوین و مطالبی دال بر ضرورت انجام تحقیق و اهداف و آرمان های پژوهش پیش رو بپرهیزید؛ چرا که این مطالب بیشتر خواستگاه پروپوزال تحقیق بوده و مخاطب مقاله که خود پژوهشگری است که راسا به ضرورت و اهمیت این موضوع واقف است، علاقه ای به مطالعه این بدیهیات ندارد. نتایج حاصله از پایان نامه عمدتا مبسوط و متنوع و حجیم است.
مراد از حجیم بودن، اطاله ی کلام نیست بلکه با توجه به عدم محدودیت، انتشار و بیان مکفی است. اما در مقاله شاید مجال این انتشار و بیان مکفی نباشد؛ در این حالت این هنرمندی محقق است تا با انتخاب شاخص ترین نتایج و نه لزوما همه ی نتایج، مخاطب مقاله را برای رصد مقاله به وجد آورد. به عنوان مثال اصل بهینه سازی در کارایی یک سیستم به عنوان یک دستاورد، ممکن است با تغییرات بهینه شده در فشار و دما و توان ورودی و دبی خروجی قابل بیان باشد که به تفکیک در پایان نامه با ذکر میزان بهینه سازی و اراده نمودار های مرتبط، نمایش داده شده است.
اما در مقاله نیازی به بازگویی تمامی این شاخص ها نیست؛ بلکه توصیه می شود جهت استخراج مقاله از پایان نامه، برترین شاخص ها با بیشترین بهینه سازی مورد توجه واقع شود. تحلیل و تفسیر این نتایج، که فرد محقق بهترین فرد برای این تفسیر و تحلیل است، حتما در سرفصل جداگانه ای در مقاله ذکر شود. اگر مقاله ی شما به زبان دیگری غیر از زبان نگارش پایان نامه است، توصیه می شود مقاله ی خود را ابتدا به زبان پایان نامه نوشته و سپس مورد ترجمه ی فنی محتوایی قرار دهید.
راه های گرفتن نمره مقاله در پایان نامه
اما توی این قسمت چند توصیه مهم برای شما داریم. تا بتونید حداقل نمره مقاله در پایان نامه رو بگیرید. اول اینکه لازم نیست حتما مقاله isi بدید. انواع مقالات و ژورنال های خیلی زیادی هست که همه اون ها رو توی دوره آموزش مقاله نویسی معرفی کردیم. با توجه به اینکه شما معمولا 6 ماه برای انتشار مقاله فرصت دارید. و اینکه این فرصت برای انتشار مقاله isi کم هست شما میتونید به ژورنال هایی که داوری اونا سریع تر انجام میشه مقاله خودتون رو ارسال کنید. در واقع به موازات هم میتونید دو تا مقاله از پایان نامه استخراج کنید. که اگه خدایی نکرده مقاله isi شما پذیرفته نشد بتونید حداقل نمره رو از انتشار مقاله در کنفرانس ها و ژورنال های علمی پژوهشی بگیرید.
نکته دوم اینه که به نظرم حتما قبل از دفاع مقاله خودتون رو سابمیت کنید. اینجوری خیالتون راحته که مقالتون آمادست و میتونید نمره پایان نامه رو کامل بگیرید. شروع به مقاله نوشتن تازه بعد از دفاع خیلی برای شما وقت گیره و اون فرصت 6 ماهه رو از دست میدید. البته بعضی دانشگاه ها به مدت 6 ماه دوم هم برای شما مهلت رو تمدید میکنن. از این موضوع طبق دستورالعمل دانشگاه خودتون مطلع بشید.
نکته سوم هم اینکه لیست ژورنال هایی که دانشگاه شما به اونا حداکثر نمره رو اختصاص میده برای گرفتن نمره مقاله رو دربیارید. از اون لیست راحت ترین ژورنال رو انتخاب کنید. اینم یه راه حل خیلی عالیه که خیلی جواب میده. اگه راه دیگه ای رو هم شما تجربه کردید واسمون توی نظرات بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید